вторник, 5 марта 2013 г.

Հնդկական ընկույձ


Ամերիկայի բացահայտումը հարստություն և տնտեսական բարեկեցություն տվեց ոչ միայն Եվրոպային, այլ նաև ամբողջ աշխարհին: Կատոֆիլը, լոլիկը, սմբուկը, շոկոլադը և շատուշատ այլ մթերքներ, որոնք օգտագործում էին Հին Աշխարհի բնակիչները, սկսեցին մեծ եկամուտներ բերել: Դրանք ներկայումս հայտնի են և օգտագործվում են շատ պետությունների խոհանոցներում:

Ընկույզի տարբեր տեսակների մասին աշխարհn իմացավ աշխարհագրական հայտնագործությունների շնորհիվ: Դրանցից մեկը հնդկական ընկույզն է, որը Եվրոպա բերեցին պորտուգալացիները: Ներկայումս այդ ընկույզները շատ ազգերի մոտ ″դելիկատես″ են համարվում, և բացի առանձնահատուկ համից ունեն բուժիչ հատկություններ:

Հնդկական ընկույզները հարուստ են բարձրորակ սպիտակուցներով և ճարպերով, դրանցում կանածխաջրեր, օսլա, շաքար, ֆիտոստերոլներ, սննդաթելեր և ճարպաթթուներ, վիտամին ЕРРВ խումբհանքային էլեմենտներկալցիում, մագնիում, նատրիում, կալիում, ֆոսֆոր, երկաթ, ցինկ, պղինձ, սելեն, ամինաթթուներ` տրիպտոֆան, լիզին, մեթիոնին, գլիցին և այլն:

Այս բոլոր նյութերն ակտիվորեն աշխատում են ձեր առողջության բարելավման համար: Լավացնում են արյունատար անոթների վիճակը, խթանում ուղեղի, մարսողական համակարգի աշխատանքը և ամրապնդում իմունիտետը:

Հնդկական ընկույզի կանոնավոր օգտագործումը կանխարգելում է աթերոսկլերոզի զարգացումը,թրոմբների գոյացումը, պաշտպանում է սիրտը և նվազեցնում հավելյալ ճնշումը, հեռացնում բորբոքումը, զգուշացնում օստեոխոնդրզի և արթրիտի առկայության մասին, կարգավորում է աղիների միկրոֆլորայի գործունեությունը, ինչպես նաև խթանում է սեքսուալ ակտիվությունը:

Հնդկական ընկույզն օգնում է պսորիազի, անեմիայի, դիստրոֆիայի, էնդոկրին համակարգի հիվանդությունների բուժման ժամանակ, թեթևացնում է ատամնացավը: Սակայն լնդերի հիվանդությունների ժամանակ ամբողջական հնդկական ընկույզի օգտագործումը չի խրախուսվում, քանի որ այն շատ պինդ կառուցվածք ունի:

Աշխարհի տարբեր երկրներում ընկույզների բուժիչ հատկությունները օգտագործում են տարբեր կերպ: Աֆրիկայում դրանց օգնությամբ ազատվում են տոքսիններից, Բրազիլիայում այն համարվում է սեռական ֆունկցիաները լավացնող միջոց, դրանցով բուժում են դիաբետը,բրոնխիտըգրիպը, մարսողության խանգարումները և ասթման: Լատինական Ամերիկայի այլ պետություններում դրանցով բուժում են անգինան և ֆարինգիտը, դրանցով ազատվում ենգորտնուկներից և պեպեններից, օգտագործում են որպես հականեխիչ միջոց:

Հնդկական ընկույզներն իսկապես ունեն հականեխիչ և հակաբակտերիալ հատկություններ, դրանք լավացնում են ախորժակը, աշխուժացնում և երիտասարդացնում են օրգանիզմը, վիտամին Е-իառկայության հաշվին ապահովում են ուռուցքաբանական հիվանդությունների կանխարգելում:

Комментариев нет:

Отправить комментарий